Värmlands Museum

På Sandgrundsudden i Karlstad visas konstutställningen Insyn & utblick och fotoutställningen Och tiden blir ett förunderligt ting. Museets bibliotek, butik, café och restaurang är också öppet.
Vill du uppleva museet utifrån kan du längs gångvägen vid Klarälven se fönsterutställningen Tillsammans eller genom guider i museets app få reda på mer om de populära citaten längs museets fasad samt gå en stadsvandring genom Karlstad. Läs mer om Värmlands museum här!

Sandgrund Lars Lerin

Sandgrund är Lars Lerins permanenta konsthall, belägen i Karlstad i den ombyggda restaurangen Sandgrund. Här kan du se Lars Lerins utställning året om, och även besöka gästutställningsrummet där museet har utställningar av speciellt inbjudna konstnärer inom olika former. Årets utställning består bland annat av ett 40-tal tidigare inte utställda målningar från Lofoten, i den permanenta utställningen.
Manoel Marques Lerin är verksam som intendent på Sandgrund Lars Lerin konsthall. Han har gett ut ett flertal böcker, bland annat fotografiboken Barn i Moçambique, liksom publikationer tillsammans med Lars Lerin.
Läs mer om Sandgrund Lars Lerin här!

Brigadmuseum och Alsters Herrgård

Brigadmuseum är ett militärt upplevelsemuseum för alla! Utställningen handlar om kalla kriget, alltså tiden 1945-1991. Här är montrarna få och det mesta får man röra vid och utforska med alla sina sinnen. Det populära cafeet lockar med hembakat och nybryggt.
Läs mer om Brigadmuseum här!

Strax utanför Karlstad i samhället Alster ligger Gustaf Frödings födelsegård, Alsters herrgård. Alsters herrgård består av ett herrgårdscafé som serverar lunch och hembakat samt ett flertal andra verksamheter som konstgalleri, herrgårdsbutik, hantverksbutik och utställning om Gustaf Fröding.
Läs mer om Alsters herrgård här!

Hotellpaket

För närvarande finns inga erbjudanden.
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.